Gluténmentes pizza

Sziasztok,

Ismét kaptam egy szuper receptet a diósdi dietetikustól. Ez egy nagyon finom gluténmentes pizza recept.

Fogadjátok szeretettel 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg Schär Mix it lisztkeverék

5 dkg friss, vagy 1 zacskó Haas instant élesztő

1 kávéskanál só

1 kávéskanál cukor

1 evőkanál olaj

langyos víz, annyi hogy összeálljon a tészta

Kotányi pizzafűszer ízlés szerint

Pizzaszósz:

1 nagyobb sűrített paradicsom (150G-os Aranyfácán)

Kotányi pizzafűszer

Feltétek:

Kockázott bacon, kukorica, sonka, sajt, bármilyen szokásos pizzafeltét gluténmentes változatban. (Pl Sága selyemsonka)

A mennyiségek két nagy pizzához elegendőek. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi vízzel, amennyivel lágy, de még gyúrható lesz a tészta. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük, amíg kétszeresére dagad, ezután két kb. 2 db 30 centis korongot formázunk belőle.

A pizzaszószhoz a sűrített paradicsomot és egy kávéskanál pizzafűszert összeforraljuk. Ezzel a szósszal megkenjük a korongokat. A többi feltétet ízlés szerinti mennyiségben helyezzük el a pizzán. A tetejére sajtot reszelünk szintén ízlés szerinti mennyiségben.

A pizza 180°-os sütőben 20-25 perc alatt sül meg

Jó sütést nektek 🙂

Tovább a blogra »