Ételintolerancia

Mediterrán csirkemell , szuper recept :)

      Sziasztok, 

Egy újabb kipróbált receptet írnék le nektek: 

Maradt egy kis aszalt szilva a karácsonyi bevásárlásból? Jól esne egy könnyű vacsora?

Mi sem egyszerűbb, készítsünk mediterrán csirkét ( tejfehérje, tojásfehérje,  glutén és szójamentes).

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg  csirkemell filé

5- 6 szem aszalt szilva

40 dkg őszibarack befőtt vagy mirelit gyümölcs

 20 dkg szilva befőtt vagy mirelit gyümölcs

20 dkg meggy befőtt vagy mirelit gyümölcs

pár szem nagy szemű mazsola

2 közepes fej hagyma

majoranna,  törött bors,  4 ek étolaj, só

citrom  vagy narancs kifacsart leve,

lime karikák a díszítéshez.

Nagyon egyszerű elkészíthető.

Előkészítés:

A csirke mellett megtisztítjuk és közepes méretű kockákra vágjuk. Nem szabad a húst nagyon apróra vágni, mert nagyon kiszárad. Figyeljünk, hogy a húst rostjaira merőlegesen vágjuk.

Közben feldaraboljuk, kimagozzuk  a gyümölcsöt.  Nem kell elaprózni, nehogy szétfőjön. Az aszalt szilvát, a mazsolát a feldarabolt a gyümölcshöz tesszük, beáztatjuk.

A hagymát vastagabb hosszú csíkokra vágjuk. Minden alapanyagot előkészítettünk, kezdődhet az igazi alkotás.

Elkészítés:

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük,  lepirítjuk a csirkehúst. Ha sok vizet enged, fedővel nyugodtan fedjük le, pároljuk meg a húst. Süssük újra vissza zsírjára, forgatva a húst, hogy pörzsanyag képződjön rajta. Akkor jó ha szép aranybarna színű. Ha szükségesnek látjuk pár csepp olajat tegyünk hozzá. A hagyma szeletekkel is összepirítjuk a húst.  Ezután sózzuk, meghintjük majorannával, törött borssal. A hagymát nem kell szétfőzni,  csak párolódjon meg.

A gyümölcsöket és a mazsolát csak akkor adjuk a  húshoz, ha az már finom puha. Kicsit összeforgatjuk a hússal, lepirítjuk.  Ekkor már nem főzzük sokáig, a gyümölcs  ne essen szét. Ha kevés a szaftja  a gyümölcslevével meglocsoljuk. Kóstolás után újból befűszerezzük. Pár csepp narancs vagy citromlével ízesítjük.

Lime karikákkal díszítve tálaljuk. Jól illik hozzá a tepsiben sütött fűszeres burgonya. Burgonya habbal vagy párolt rizzsel is kínálhatjuk. 

Mondhatjátok, hogy lehet enni sült csirkét kompóttal. Ez azért nem ugyanaz. Az aszalt szilva, a gyümölcsök összepirítva a hússal, megbolondítva egy kis hagymával, különleges ízt kapunk.

Bátran próbálkozzatok. Sok sikert!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!