Sziasztok,
Egy újabb kipróbált receptet írnék le nektek:
Maradt egy kis aszalt szilva a karácsonyi bevásárlásból? Jól esne egy könnyű vacsora?
Mi sem egyszerűbb, készítsünk mediterrán csirkét ( tejfehérje, tojásfehérje, glutén és szójamentes).
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell filé
5- 6 szem aszalt szilva
40 dkg őszibarack befőtt vagy mirelit gyümölcs
20 dkg szilva befőtt vagy mirelit gyümölcs
20 dkg meggy befőtt vagy mirelit gyümölcs
pár szem nagy szemű mazsola
2 közepes fej hagyma
majoranna, törött bors, 4 ek étolaj, só
citrom vagy narancs kifacsart leve,
lime karikák a díszítéshez.
Nagyon egyszerű elkészíthető.
Előkészítés:
A csirke mellett megtisztítjuk és közepes méretű kockákra vágjuk. Nem szabad a húst nagyon apróra vágni, mert nagyon kiszárad. Figyeljünk, hogy a húst rostjaira merőlegesen vágjuk.
Közben feldaraboljuk, kimagozzuk a gyümölcsöt. Nem kell elaprózni, nehogy szétfőjön. Az aszalt szilvát, a mazsolát a feldarabolt a gyümölcshöz tesszük, beáztatjuk.
A hagymát vastagabb hosszú csíkokra vágjuk. Minden alapanyagot előkészítettünk, kezdődhet az igazi alkotás.
Elkészítés:
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, lepirítjuk a csirkehúst. Ha sok vizet enged, fedővel nyugodtan fedjük le, pároljuk meg a húst. Süssük újra vissza zsírjára, forgatva a húst, hogy pörzsanyag képződjön rajta. Akkor jó ha szép aranybarna színű. Ha szükségesnek látjuk pár csepp olajat tegyünk hozzá. A hagyma szeletekkel is összepirítjuk a húst. Ezután sózzuk, meghintjük majorannával, törött borssal. A hagymát nem kell szétfőzni, csak párolódjon meg.
A gyümölcsöket és a mazsolát csak akkor adjuk a húshoz, ha az már finom puha. Kicsit összeforgatjuk a hússal, lepirítjuk. Ekkor már nem főzzük sokáig, a gyümölcs ne essen szét. Ha kevés a szaftja a gyümölcslevével meglocsoljuk. Kóstolás után újból befűszerezzük. Pár csepp narancs vagy citromlével ízesítjük.
Lime karikákkal díszítve tálaljuk. Jól illik hozzá a tepsiben sütött fűszeres burgonya. Burgonya habbal vagy párolt rizzsel is kínálhatjuk.
Mondhatjátok, hogy lehet enni sült csirkét kompóttal. Ez azért nem ugyanaz. Az aszalt szilva, a gyümölcsök összepirítva a hússal, megbolondítva egy kis hagymával, különleges ízt kapunk.
Bátran próbálkozzatok. Sok sikert!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: