Sziasztok,
Újra itt 🙂 Kicsit eltűntem mostanság, mert próbáltam összeszedni néhány hasznos receptet, amivel változatosan , finomakat ehetek. Ma a tejmentes diétához egy szuper palacsinta receptet osztanék meg veletek, amit a FOODTEST.hu dietetikusától kaptam.
Íme:
Tejmentes Palacsinta
Hozzávalók ( 8 – 10 db)
30 dkg liszt,
2 db tojás,
3 dl kókusztej vagy mandulatej,
szódavíz, olaj, csipet só.
Töltelékhez ízlés szerint lekvár, kakaó vagy fahéj.
Az egész tojásokat a liszttel, csipet sóval, növényi eredetű tejjel, szódavízzel, egy evőkanál olajjal elkeverjük. A nem túl sűrű, simára kevert tésztát hűtőben fél óráig pihentetjük. Forró, olajjal vékonyan megkent palacsintasütő serpenyőben sütjük. Ízlés szerint töltjük, ízesítjük.
A palacsinta tésztába ne tegyünk cukrot, mert akkor biztosan leragad. Tej helyett megpróbálhatjuk csak szódavízzel készíteni, de így könnyebben szakad, túl korán ne próbáljuk megfordítani a tésztát, csak ha már a széle kunkorodik.
Jó sütést!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: