Sziasztok,
Ismét egy -két szuper recepttel állok elő , ezek mind általam kipróbált finom ételek. Mióta kiderült , hogy ételintoleranciám van, azóta teljesen át kellett ” szerkeszteni” étrendemet, ez egy jó kis kihívás számomra.
Remélem, hogy nektek is tudok segíteni receptjeimmel.
Ma két főzelék receptet hoztam nektek 🙂
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
800 gr zöldborsó, 60 gr Graham liszt, 2dl rizstej, csontlé, olaj, petrezselyemzöld, só.
Elkészítés:
A felmelegített olajon átfuttatjuk a zöldborsót, meghintjük petrezselyemzölddel, fedő alatt saját levében pároljuk. Ha szükséges kevés csontlével felöntjük. Kevesebb sót igényel és nem is keményedik vissza a borsó, ha csak a főzés legvégén ízesítjük. Ha a borsó megpuhult, a levét elpárologtatjuk. Liszttel meghintjük, gyorsan elkeverjük, átpirítjuk és kevés csontlével felengedjük, simára keverjük. Óvatosan felöntjük rizstejjel, ekkor megsózzuk és összeforraljuk. Frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Tojásételek, vagdaltak, frissen sültek finom körete. Édes íze miatt a gyerekek is szívesen fogyasztják.
Burgonyafőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
1000 gr burgonya, 30 gr Graham liszt, 2 dl szójatejszín, 20 gr vöröshagyma, olaj, babérlevél, ételecet, só.
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni. Babérlevéllel ízesítjük, sózzuk. Vöröshagymával ízesített zsemleszínű rántást készítünk. Ha, a burgonya megfőtt, a burgonya egy részét leturmixoljuk és ezzel sűrítjük a főzeléket. A főzeléket ezután berántjuk, de így már jóval kevesebb rántást igényel. A szójatejszínt óvatosan, nehogy kicsapódjon, hozzámelegítjük az ételhez, összeforraljuk. Sóval, ecettel ízesítjük.
Jó főzicskélést 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: