Ételintolerancia

Húskrém recept

Sziasztok, 

 

Mióta kiderült, hogy elég sok élelmiszerre érzékeny vagyok, azóta folyamatosan tartom a diétámat és egyre jobb recepteket próbálok ki. A közérzetem szuper, egyre jobban vagyok. 🙂

 

Találtam egy szuper oldalt a Facebookon “Ételintolerancia” a neve. Nézzétek meg ti is.

Íme egy onnan letöltött recept:

 

Húskrém készítése házilag

Amennyiben, az  ételintolerancia vizsgálat pozitív eredményt mutat szójababra,  komoly fejtörést okoz, milyen felvágottat szabad elfogyasztani vagy mit is együnk felvágott helyett.

Rendelet teszi kötelezővé a szója jelenlétének feltüntetését az élelmiszerek csomagolásán.

Az eliminációs étrended tervezésénél, bevásárlásnál tanulmányozd át az élelmiszerek összetételét.  

A Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank  http://www.taplalekallergia.hu/

honlapján tájékozódhatunk a szójamentes termékekről. A lista minden évben megújul, a gyártók garantálják, hogy egy évig biztosítják a „ mentes „ étel összetételét.

Felvágott helyett fogyaszthatunk hidegsültet, amely készülhet csirkemellből, pulykacombból. Szendvicsre kitűnő alap anyag  a Gyulai karaj is, könnyen szeletelhető és sokáig friss marad.

Mindezeken felül teljes értékű, jó minőségű, adalékanyag mentes szendvicsalapot fogyaszthatunk.

Hogyan készítsünk házilag húskrémet?

Húskrém Szója-, glutén és tojásfehérje mentes

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg  maradék sült hús vagy pörkölt ( csirke, pulyka, sertés )

2 dkg vaj

vöröshagyma

mustár, őrölt köménymag, bors, petrezselyemzöld, só.

Elkészítés

Pillanatok alatt kész van, ha maradék pörköltből vagy sültből készítjük.  A húst robotgépben felaprítjuk. Hozzákeverjük a vajat, apróra vágott  vöröshagymát és a fűszereket. Hűtőgépben néhány órát pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.  Csirkemájból hasonlóan készíthetünk finom és egészséges krémet.

Pirítósra kenjük, friss zöldségekkel, citromos teával kínáljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!