Sziasztok,
Mióta kiderült, hogy elég sok élelmiszerre érzékeny vagyok, azóta folyamatosan tartom a diétámat és egyre jobb recepteket próbálok ki. A közérzetem szuper, egyre jobban vagyok. 🙂
Találtam egy szuper oldalt a Facebookon “Ételintolerancia” a neve. Nézzétek meg ti is.
Íme egy onnan letöltött recept:
Húskrém készítése házilag
Amennyiben, az ételintolerancia vizsgálat pozitív eredményt mutat szójababra, komoly fejtörést okoz, milyen felvágottat szabad elfogyasztani vagy mit is együnk felvágott helyett.
Rendelet teszi kötelezővé a szója jelenlétének feltüntetését az élelmiszerek csomagolásán.
Az eliminációs étrended tervezésénél, bevásárlásnál tanulmányozd át az élelmiszerek összetételét.
A Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank http://www.taplalekallergia.hu/
honlapján tájékozódhatunk a szójamentes termékekről. A lista minden évben megújul, a gyártók garantálják, hogy egy évig biztosítják a „ mentes „ étel összetételét.
Felvágott helyett fogyaszthatunk hidegsültet, amely készülhet csirkemellből, pulykacombból. Szendvicsre kitűnő alap anyag a Gyulai karaj is, könnyen szeletelhető és sokáig friss marad.
Mindezeken felül teljes értékű, jó minőségű, adalékanyag mentes szendvicsalapot fogyaszthatunk.
Hogyan készítsünk házilag húskrémet?
Húskrém Szója-, glutén és tojásfehérje mentes
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg maradék sült hús vagy pörkölt ( csirke, pulyka, sertés )
2 dkg vaj
vöröshagyma
mustár, őrölt köménymag, bors, petrezselyemzöld, só.
Elkészítés
Pillanatok alatt kész van, ha maradék pörköltből vagy sültből készítjük. A húst robotgépben felaprítjuk. Hozzákeverjük a vajat, apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket. Hűtőgépben néhány órát pihentessük, hogy az ízek összeérjenek. Csirkemájból hasonlóan készíthetünk finom és egészséges krémet.
Pirítósra kenjük, friss zöldségekkel, citromos teával kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: