Glutén, tej, laktóz és szója mentes almás – mákos sütemény :)

Ezt a  receptet a Nosalty oldalán találam, azonnal megtetszett és ki is próbáltam :)



Nagyon jól sikerült, kb fél óra alatt elfogyott.

Almás-mákos sütemény
 

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes

Hozzávalók:
Elkészítés:



Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és egy kis citromlével. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük. A cukrot összedaráljuk a mákkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.

Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és 200 C fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megég a teteje, érdemes alufóliával letakarva sütni.
Jó étvágyat!
 
Tovább a blogra »