Ételintolerancia

Gliadinmentes húsvéti kalács

Foszls-fonott-kalcs-FV

Még nem késő elkészíteni a közelgő ünnepekre a gliadinmentes húsvéti kalácsot. A megfelelő hozzávalókon kívül, kell hozzá, egy csipet bátorság is. Azért, ne ijedjetek meg, nem olyan nehéz. Lehet, hogy nem lesz annyira mutatós, mint a fotókon, de a házilag készült ételek, sütemények mindig finomabbak, mert bennük van egy különleges fűszer a  SZERETET!

KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

 

Gliadinmentes húsvéti kalács

Hozzávalók:

250 gr TAC Gluténmentes Lisztkeverék vagy Glutenix Foszlós Kalács Lisztkeverék ( vagy más gm liszt, amit Te szeretsz használni)

  50 gr margarin

 10 gr élesztő

 5 dkg cukor

 2 db tojás

 2 dl tej

 50 gr mazsola

 csipet só,  1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, kevés cukorral 5 – 10 perc alatt felfuttatjuk. Közben szitáljuk meg a lisztet, ez mindig fontos momentum bármely tésztakészítésnél. Keverjük el a margarin a maradék cukorral és vaníliás cukorral. A lisztbe kis mélyedést vájunk, ebbe öntjük a felfutatott élesztőt, tojást, cukros margarint, pici sót. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ezután a tésztát kétfelé vesszük, két egyenlő hosszú rudat sodrunk, négy osztatú fonatból elkészítjük a kalácsot. A tésztát megkenjük tojással és újabb 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük. A tésztát újból megkenjük,  180 fokon 30 percig sütjük.

A sonka és a főtt tojás mellett,  a bőséget és jólétet jelképező kalács is,  az ünnepi eledelek része.

Jó étvágyat!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!