Ez egy „mindenmentes „ ráadásul könnyű étel.
Most mutatok Nektek, egy olyan ételt, amely ugyan „mindenmentes”, de semmilyen különleges összetevőt nem tartalmaz. Ráadásul, az ünnepek után, jól esik egy könnyű étel elfogyasztása. Elkészítése nem igényel különösebb praktikát, sem sok időt.
Tavaszi csirkeragu – glutén, tejfehérje, tejcukor és tojásmentes recept
Hozzávalók 4 személyre
800 g tisztított csirke vagy pulykamell
600g cukkini
400g karalábé
200g paradicsom
100g vöröshagyma
olaj, rozmaring, fokhagyma, bors, só.
Elkészítés
A hozzávalókat megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit vastagabb fél karikákra vágjuk, nem pucoljuk meg, de enyhén besózzuk, állni hagyjuk. Ez idő alatt a húst és a karalábét hosszú csíkokra vágjuk.
Teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a csirkehúst lepirítjuk, ha levét elfőtte megszórjuk az apróra vágott hagymával és újból lepirítjuk a húst, hagymát. Sózzuk, rozmaringgal, apróra vágott fokhagymával, borssal megszórjuk. Ezután hozzáadjuk a karalábé csíkokat, majd a kinyomkodott cukkinit, átkeverjük, pici olajat adhatunk hozzá, ha nagyon száraznak tűnne. Megkóstoljuk a húst, hogy megpuhult –e, kíván –e még fűszert. Ha, a hús nem elég omlós pici csontlevet ( ha van) vagy vizet öntsünk az ételhez, fedő alatt puhára pároljuk. A zöldségek maradjanak egy kicsit ressek, a karikára vágott paradicsomot utoljára tegyük az ételhez, ép csak egy kicsit pároljuk meg.
És kész is!!! A zöldség maga a köret, így fogyasztva egy könnyű vacsora étel. Ha valaki kívánja, készíthet hozzá petrezselymes burgonyát vagy párolt rizs, quinoa vagy kölesgombócot.
Különleges hozzávalók nélkül is tudunk a sok féle intoleranciáknak megfelelő ételt készíteni.
Nagyon finom. Jó Étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: