Gyorsan elkészíthető tej, tojás és gluténmentes köretet készítünk. A recept elkészítésénél a „mentességet” mindig olyan mértékben tartsátok be, amit ételintolerancia leletetek megkíván.
A FOODTEST 200+ételintolerancia izsgálat 226 féle élelmiszerre terjed ki. Az ételérzékenység vizsgálat során gyakran pozitív eredményt mutat a tejfehérje, tojásfehérje, gabonafélék. Receptjeink összeállítását ennek megfelelően alakítjuk, könnyen elkészíthető ételeket hozunk Nektek.
Ételintolerancia diétátokkal kapcsolatban, ha bizonytalanok vagytok, keressetek fel dietetikust, aki segít étrendetek helyes összeállításában.
Tavaszi zöldség rakottas ( tej, tojás és gluténmentes recept)
Hozzávalók ( 4 személyre )
200 g mirelit brokkoli
200 g mirelit kelbimbó
200 g mirelit zöldbab
150 g paradicsom
100 g csemege kukorica
100 g újhagyma
2 dl rizstejszín
15 g kukoricaliszt ( 1 evőkanálnyi )
100g Violife Növényi sajt
Olaj, só, bazsalikom, oreganó.
Elkészítés:
A mirelit zöldséget enyhén sós vízben megfőzzük. Közben felkarikázzuk a paradicsomot, újhagymát. A rizstejszínbe belehabarjuk a kukoricalisztet, sajtot lereszeljük. Egy mélyebb cserépedényt kevés olajjal kikenünk, ebbe helyezzük a már megfőtt zöldségeket. Rászórjuk a csemegekukoricát, újhagymát, tetején elrendezzük a paradicsom karikákat. Megszórjuk bazsalikommal, kevés oregánóval . Ráöntjük a rizstejszínes habarást és jöhet a tetejére a reszelt Violife növényi sajt. Előmelegített sütőben 15 – 20 percig sütjük. Nagyon íncsiklandó illatot ad az ételnek az újhagyma. Önállóan is nagyon finom, könnyű vacsora. Köretként kínálva egy egy szelet hússal, hallal, vagy csirkével komplett étkezést biztosítunk családunknak.
Jó étvágyat!
Kommentek