Ételintolerancia

Tavaszi zöldség rakottas ( tej, tojás és gluténmentes recept)

rakott zöldségGyorsan elkészíthető tej, tojás és gluténmentes köretet készítünk.  A recept elkészítésénél  a „mentességet” mindig olyan mértékben tartsátok be,  amit ételintolerancia leletetek  megkíván.

A FOODTEST 200+ételintolerancia izsgálat  226 féle élelmiszerre terjed ki.  Az ételérzékenység vizsgálat során gyakran pozitív eredményt mutat a tejfehérje, tojásfehérje, gabonafélék.  Receptjeink összeállítását ennek megfelelően alakítjuk, könnyen elkészíthető ételeket hozunk Nektek.

Ételintolerancia diétátokkal kapcsolatban, ha bizonytalanok vagytok, keressetek fel dietetikust, aki segít étrendetek helyes összeállításában.

Tavaszi zöldség rakottas ( tej, tojás és gluténmentes recept)        

Hozzávalók  ( 4 személyre )

200 g mirelit brokkoli

200 g mirelit kelbimbó

200 g  mirelit zöldbab

150 g paradicsom

100 g csemege kukorica

100 g újhagyma

2 dl rizstejszín

15 g kukoricaliszt ( 1 evőkanálnyi )

100g Violife  Növényi sajt

Olaj, só,  bazsalikom, oreganó.

 

Elkészítés:

A mirelit zöldséget enyhén sós vízben megfőzzük. Közben felkarikázzuk a paradicsomot, újhagymát. A rizstejszínbe belehabarjuk a kukoricalisztet, sajtot lereszeljük.  Egy mélyebb cserépedényt kevés olajjal kikenünk, ebbe helyezzük a már megfőtt zöldségeket.  Rászórjuk a csemegekukoricát, újhagymát, tetején elrendezzük a paradicsom karikákat. Megszórjuk bazsalikommal, kevés oregánóval .  Ráöntjük a rizstejszínes habarást és jöhet a tetejére a reszelt Violife növényi sajt.  Előmelegített sütőben 15 – 20 percig sütjük. Nagyon íncsiklandó illatot ad az ételnek az újhagyma.  Önállóan is nagyon finom, könnyű vacsora. Köretként kínálva egy egy szelet hússal, hallal, vagy csirkével komplett étkezést biztosítunk családunknak.

Jó étvágyat!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!