Tejszínes-zöldséges csirke
Hozzávalók
- 300 g csirkemell filé
- 250 g vegyes zöldség
- 100 ml víz
- 2 db paradicsom
- 1 kávéskanál oregánó (morzsolt)
- 1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
- feketebors (őrölt)
- só
- 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 100 g sajt
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-4 percig.
2
A húst félretesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket, a paradicsomot, felöntjük a vízzel és kb. 8 percig pároljuk őket.
3
Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig forraljuk.
4
Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát, és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges tejszínes csirkére.
forrás: aprosef.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: