Ételintolerancia

Finom gluténmentes pizza

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg Schär Mix it lisztkeverék
5 dkg friss, vagy 1 zacskó Haas instant élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olaj
langyos víz, annyi hogy összeálljon a tészta
Kotányi pizzafűszer ízlés szerint

Pizzaszósz:

1 nagyobb sűrített paradicsom letöltés (1)
Kotányi pizzafűszer

Feltétek:
Kockázott bacon, kukorica, sonka, sajt, bármilyen szokásos pizzafeltét gluténmentes változatban. (Pl Sága selyemsonka)

A mennyiségek két nagy pizzához elegendőek. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi vízzel, amennyivel lágy, de még gyúrható lesz a tészta. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük, amíg kétszeresére dagad, ezután két kb. 2 db 30 centis korongot formázunk belőle.

A pizzaszószhoz a sűrített paradicsomot és egy kávéskanál pizzafűszert összeforraljuk. Ezzel a szósszal megkenjük a korongokat. A többi feltétet ízlés szerinti mennyiségben helyezzük el a pizzán. A tetejére sajtot reszelünk szintén ízlés szerinti mennyiségben.

A pizza 180°-os sütőben 20-25 perc alatt sül meg.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!