Sziasztok,
Ismét kaptam egy szuper receptet a diósdi dietetikustól. Ez egy nagyon finom gluténmentes pizza recept.
Fogadjátok szeretettel 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg Schär Mix it lisztkeverék
5 dkg friss, vagy 1 zacskó Haas instant élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olaj
langyos víz, annyi hogy összeálljon a tészta
Kotányi pizzafűszer ízlés szerint
Pizzaszósz:
1 nagyobb sűrített paradicsom (150G-os Aranyfácán)
Kotányi pizzafűszer
Feltétek:
Kockázott bacon, kukorica, sonka, sajt, bármilyen szokásos pizzafeltét gluténmentes változatban. (Pl Sága selyemsonka)
A mennyiségek két nagy pizzához elegendőek. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi vízzel, amennyivel lágy, de még gyúrható lesz a tészta. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük, amíg kétszeresére dagad, ezután két kb. 2 db 30 centis korongot formázunk belőle.
A pizzaszószhoz a sűrített paradicsomot és egy kávéskanál pizzafűszert összeforraljuk. Ezzel a szósszal megkenjük a korongokat. A többi feltétet ízlés szerinti mennyiségben helyezzük el a pizzán. A tetejére sajtot reszelünk szintén ízlés szerinti mennyiségben.
A pizza 180°-os sütőben 20-25 perc alatt sül meg
Jó sütést nektek 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: