Ezt a receptet a Nosalty oldalán találam, azonnal megtetszett és ki is próbáltam :)
Nagyon jól sikerült, kb fél óra alatt elfogyott.
Almás-mákos sütemény
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes
Hozzávalók:
-
20 dkg darált mák
-
2 teáskanál sütőpor
-
10 teáskanál cukor/nyírfacukor
-
1 citrom reszelt héja
-
3 db nagyobb reszelt alma (nagy lyukú almareszelőn reszelve)
-
2 teáskanál őrölt fahéj
-
2 tojás
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és egy kis citromlével. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük. A cukrot összedaráljuk a mákkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.
Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és 200 C fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megég a teteje, érdemes alufóliával letakarva sütni.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: