Ételintolerancia

Glutén, tej, laktóz és szója mentes almás – mákos sütemény :)

Ezt a  receptet a Nosalty oldalán találam, azonnal megtetszett és ki is próbáltam :)

Nagyon jól sikerült, kb fél óra alatt elfogyott.
Almás-mákos sütemény
 
almás-mákos sütemény

gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, szójamentes

Hozzávalók:
  • 20 dkg darált mák
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 teáskanál cukor/nyírfacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db nagyobb reszelt alma (nagy lyukú almareszelőn reszelve)
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
Elkészítés:

Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és egy kis citromlével. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük. A cukrot összedaráljuk a mákkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.
Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és 200 C fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megég a teteje, érdemes alufóliával letakarva sütni.
Jó étvágyat!
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!